Levit Abes Residence

This house was designed on an extremely narrow long lot with neighbors closely abutting each side.  To create privacy without blocking out sun light we created a feature wall detached from the house with a garden between the house and the freestanding wall.  This freestanding wall also became the structural element that liberated the back corner of the house for wonderful views from the living spaces and the master suite to the wooded back part of the property.  The three story wood stair becomes a focal point to the interior by becoming an entertainment center on the lowest level, full height kitchen cabinetry on the main level and a bookcase / guardrail at the top level.  Lastly, to enlarge the feel of this house we created different layers by inserting a two story wood living room form into a double stacked stucco form with overlapping metal roof and interlocking walls.

Share